Werk en kinderen

Het is vaak een hele uitdaging om de opvoeding en zorg voor je kind te combineren met je werk of je studie.

Planning werk en gezin

Een baan geeft je de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen, je hebt sociale contacten met collega's en klanten en je hebt een inkomen. Maar het combineren van je werk en gezin vraagt om een goede planning. Je moet veel regelen en op elkaar afstemmen, zoals je werktijden, maar ook de kinderopvang en het huishouden.

Maak tijd voor jezelf

Werken en kinderen opvoeden is niet altijd even makkelijk. Probeer je niet schuldig te voelen als het één ten koste gaat van het ander. Maak een goede onderlinge taakverdeling en maak tijd voor jezelf. Je moet tenslotte ook weer eens opladen.

Werk en gezin combineren

Om werk en kinderen goed te kunnen combineren, gaan sommige ouders parttime werken. Soms is tijdelijk verlof een goede oplossing. Als je werk het toelaat, kan het ook stress schelen om af en toe thuis te kunnen werken.

Voordelen van thuis werken

Als je thuis werkt, kun je je werk makkelijker combineren met de zorg voor je kind(eren). Als je kind thuiskomt van school, ben je zelf thuis om het op te vangen. Je hoeft je kind dan bijvoorbeeld niet naar de (buitenschoolse) opvang te laten gaan.

Nadelen van thuis werken

Een nadeel kan zijn dat je minder contact met collega’s hebt en minder binding met het bedrijf. Ook heb je thuis een goede werkplek nodig. Sommige mensen zijn thuis snel afgeleid. Anderen doen thuis juist meer.

Benieuwd naar activiteiten, projecten en bijeenkomsten gericht op ondersteuning en maatschappelijke participatie in de regio Zuid-Holland Noord? Kijk in de agenda van regiozhn.jekuntmeer.nl
Wil je je voorbereiden op betaald werk? Ben je er een tijd tussenuit geweest? Op de website jekuntmeer.nl vind je allerlei mogelijkheden voor vrijwilligerswerk, arbeidsmatige dagbesteding en begeleid werken in onze regio. lees meer
Je wilt het allemaal goed doen, iedereen blij maken. Maar hoe hou je de balans tussen de zorg voor je kinderen, je werk en andere activiteiten? Je tijd is beperkt en overbelasting ligt op de loer. Herkenbaar en lastig voor veel vrouwen. Online zelfhulp voor werkende moeders geeft je tips en ondersteuning om de balans te vinden tussen zorgen voor de ander en jezelf. Ga naar de website Werkendemoeders

Landelijk Register KinderopvangGeef feedback